Υπάρχουν “σημάδια” που να προμηνύουν εκδήλωση αλλεργίας;

Ακολουθήστε μας στα Social Media :

Κι όμως υπάρχουν!

Η παραπάνω εικόνα, ξεκινώντας από την πάνω σειρά των εικόνων και με φορά από αριστερά προς τα δεξιά, δείχνει ορισμένα κλινικά συμπτώματα αλλεργίας.

  • Μαύροι κύκλοι ή σακούλες κάτω από τα μάτια μαζί με πτυχές του  δέρματος (πτυχές  Dennie-Morgan)  λόγω κακής φλεβικής κυκλοφορίας εξαιτίας της ρινικής συμφόρησης.
  • Εξαιτίας της φαγούρας στη μύτη και του φτερνίσματος το παιδί συνεχώς να τρίβει τη  μύτη  προς τα πάνω (αλλεργικός χαιρετισμός).
  • Αλλεργική πτυχή στη μύτη (εγκάρσια γραμμή πριν την κορυφή της μύτης).
  • Κόκκινα μάτια με φαγούρα (αλλεργική επιπεφυκίτιδα).
  • Ξηρό δέρμα πίσω από τα γόνατα ή στο πρόσωπο με συνοδό κνησμό (ατοπική δερματίτιδα).

Εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε τα παραπάνω σημεία και συμπτώματα, αναζητήστε τη βοήθεια ενός αλλεργιολόγου. Με την κατάλληλη εκτίμηση των συμπτωμάτων σας από ειδικό, μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματά σας αλλά και τη χρήση φαρμάκων.

Η ανοσοθεραπεία που πιθανόν να σας προτείνει ο Αλλεργιολόγος ως πιθανή επιλογή, μπορεί να θεραπεύσει ή να βελτιώσει την αλλεργική σας νόσο.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

About the author: Ψωμιάδου Μαρία - Αλλεργιολόγος

Ειδική Αλλεργιολόγος Παίδων & Ενηλίκων, ειδικευθείσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Α. & Π. Κυριακού. Δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Ημαθίας (Βέροια) αλλά και τις γύρω περιοχές. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.